söndag 12 augusti 2012

Gammelmedia får upp farten.... Putin beställer flyg och helikoptrar

SVD får upp farten i sin säkerhetspolitiska rapportering - låt vara från låga nivåer :-)

Putin låter meddela att man ska anskaffa 600 nya flygplan och 1 000 nya helikoptrar. Samtidigt kommer äldre flygplan att genomgå moderniseringsprogram. Detta kommer alltså att ske under den kommande tioårsperioden (jag tolkar det till 2020 utifrån övriga planer).
KlartSkepp! - - . .

2 kommentarer:

 1. Samtidigt kan man notera att de säkerhetspolitiska analyserna och kommentarer om betydelsen för svensk del helt saknas. Det borde ju annars vara ytterst intressant för pågående debatt om uppgraderingar av JAS mm.

  Man kan undra om det är kvaliteten eller integriteten hos journalisterna det är fel på, dvs om det handlar bristande förståelse eller mer om att ingen journalist vågar sticka näsan utanför den trygga flocken och skriva om något som skulle kunna betraktas som krigshetsande (dvs i praktiken vad som helst som skulle kunna motivera större eller ens bibehållna försvarsanslag).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men jag undrar om det inte är rätt väg att gå medialt. För att legitimera den strategiska timeouten så präntades det in i folks media att det inte fanns något hot inom överskådlig tid. Detta lever fortfarande kvar och verkar ha blivit en evig sanning.
   Därför går det inte att först föreslå uppgraderingar i FM och sedan göra motiveringen.

   Tyvärr har ju media varit sena med detta och nu tar det nog ytterligare två- tre år att få upp farten om inte frågan hettar upp till valet.

   Den rätta- och ansvarsfulla tågordningen vore ju att politikerna vågade ta i frågan för att det är det ansvarsfulla att göra för riket, men så är ju generellt sett inte fallet.

   Radera