fredag 24 augusti 2012

Alkohol-talibanismen når Landstinget

I dagens DN återfinns rapportering om att Landstingsanställda nu regelbundet kommer att utsättas för stickprovskontroller av nykterhet. Gränsen är 0.2-promille. Detta gäller samtliga t.ex. städare, datatekniker m.fl. Glöm kvällar för stadsanställda på Karlssons...Ja, ja jag säger som sjöfylleri-talibanerna "-Man måste inte dricka" alls....
Trevlig helg!
KlartSkepp! - - . .

5 kommentarer:

 1. Men snälla du... Det är väl självklart att man ska vara så nykter på jobbet att man är körduglig! Detta oavsett arbetsuppgift. Hur tänker du egentligen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart ska man vara nykter på jobbet, men går det inte lite väl långt att låta folk blåsa och ha en gräns på 0.2 - för samtliga. Det artikeln kanske egentligen belyser är vår iver att med nya tekniska hjälpmedel införa en massa bestämmelser baserat på vad tekniken möjliggör.
   Vad jag säger är att vi mer och mer lämnar obehaglig hantering och kamratkontroll och gott ledarskap till tekniska system.

   Radera
 2. Falsk säkerhet är också en typ av säkerhet...

  Det bästa sättet att hålla koll på sin personal är att bibehålla en nära och personlig kontakt. Att substituera denna med tekniska hjälpmedel gör det bara lättare för missbrukare att komma undan.

  Finns mycket annat än alkohol man kan bli påverkad av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det nog - och ja, andra berusande preparat, eller varför inte trötthet (långa arbetspass för läkare....?) är andra vikiga faktorer att beakta.

   Radera
  2. Långa arbetspass för läkare är helt sjukt men där förs ingen debatt. Sen kan stickprov (alkohol/narkotika) på läkare vara befogat men knappast på städare.

   Radera