söndag 29 maj 2011

Suck - vänstern och kvinnoförbund kräver att bombningarna i Libyen avslutas

SVD.
Dessa individer kräver ett slut på Sveriges insats i Libyen, men kommer inte med något förslag på alternativ åtgärd. Vad sägs om lite sång "We shall övercome" kanske? Lite sång medan vi låter Khadaffi rensa upp och mörda män, kvinnor och barn. Tyvärr bara ännu ett "låt-oss-blunda-så-blir-allt-bra" inlägg.

Klart Skepp! - - . .

2 kommentarer:

 1. Vad sägs om att ha allierade som _inte_ försöker pusha gränserna på FN-mandatet tills de brister, och om sådana allierade inte står att finna, lämna insatsen...

  FN-mandatet innefattar vad jag förstår inte byte av regim i Tripoli, utan skydd av civilbefolkning mot direkta attacker.
  Om det stämmer att förslag till vapenvila förkastats av NATO och de NATO-stödda rebellerna, så faller mycket av den moraliska grunden för mandatet.
  Vi kan inte med trovärdinghet hävda att vi är där för att skydda civilbefolkningen mot inbördeskrigets fasor samtidigt som vi aktivt motarbetar ett elduphör eller en förhandlingslösning i samma inbördeskrig.

  JAg förstår att Frankrike är i positionen att man måste få bort Kadaffi, eller gå på en ordentlig ekonomisk och politisk mina, men det är Sarkozys problem.

  SvaraRadera
 2. Visst Per
  Mission Creep har inträtt, men det har hittils inte varit seriösa eldupphör-tillfällen. Khadaffi har kontinuerligt försökt utnyttja situationen. Den senaste trevaren kan kanske vara seriös i och med att han har tappat ryskt stöd.

  SvaraRadera