fredag 6 maj 2011

Övertrassering

SVD meddelar att FM kommer att spräcka förbandsbudgeten med ca 300 MSEK. ökade kostnader för anställda soldater och sjömän uppges vara en orsak. Det hotas nu med anställningsstopp. Detta är inte bra. Nu sitter förmodligen staberna och räknar på ett antal omfall.

Klart Skepp! - - . .

4 kommentarer:

 1. Ja visst är det så. Förbanden har fått sin beskärda del att spara.
  Enligt uppgift har FM ålagts att ta med ej uttagen semester i den ekonomiska kalkylen. Det är miljonbelopp som FM:s anställda har innestående.

  SvaraRadera
 2. Kostnaderna för vårt nya tyska s.k "stödsystem" har passerat 4 miljarder kronor, 4 000 000 000kr!
  ...och tickar på!

  Man behövde knappast vara raketforskare för att se genom de glödjekalkyler som spreds när värnplikten las på is - så åersonligen är jag inte det minsta förvånad. Trots statarlöner till soldaterna så spricker bubblan!

  Jag hoppas att något så osvenskt som att utkräva ansvar kommer från politiskt håll. Samtliga högre chefer som varit inblandade i att röra ihop den sörja som vi står mitt upp i borde entledigas på stående fot!

  //TRIDENT

  SvaraRadera
 3. Intressant om det tyska systemet, hur har Trident kommit fram till den runda summan av 4 miljarder? En stor del av det nu prognosticerade överdraget kommer från den så kallade semesterskulden/berget som numera redovisas på annat sätt och då blir det en överraskning!
  //NSTR

  SvaraRadera
 4. Jag hade nöjet att ha mitt förbands ekonomichef som bordsgranne under förra årets lillejul - så den siffran kommer från denne som är väl insatt.
  Nu snart ett halvt år senare torde summan ha vuxit....

  Man kan ju även fråga sig hur väl det tyska systemet fungerar - löser det alla de saker det är tänkt att lösa?

  Man har på mitt förband börjat se över organisationen - inte för att den inte fungerar utan enkom för de höga licenskostnader som följer med en "hatt" d.v.s. personal och ekonomiansvar i detta fantastiska tyska s.k. "stödsystem"

  //TRIDENT

  SvaraRadera