onsdag 5 januari 2011

Klart Skepp - En marin försvarsblogg. Första inlägget

Idag, Anno 2011, lägger vi ytterligare en försvarsinriktad blogg till nätets rikhaltiga flora av informationskällor.

Vissa läsare kanske frågar sig om det verkligen är nödvändigt sedan vi har berikats med eminenta bloggare så som Chefsingenjören, Strilaren II, Gyllenhaal, Wiseman, Commander's Log, Skipper, för att nämna några (se länkar i högermarginalen)

Därför kanske det är på sin plats med en programförklaring för denna blogg:
Bloggen avser att belysa industriella och säkerhetspolitiska händelser i vår omvärld som antingen direkt, eller indirekt, påverkar oss i Sverige och vårt närområde.
Den kommer också att ta upp relationer mellan olika aktörer verksamma inom försvaret och försvarssektorn i syfte att belysa olika typer av problematik, men också förhoppningsvis också kunna ge exempel på framgångshistorier.
Det är min avsikt att belysa skeenden på politisk och högre militära nivåer såväl som vad som sker ute på de marina förbanden.
Syftet med ovanstående är att belysa det faktum att det är dags för en återtagning av svensk försvarsförmåga mot bakgrund av internationella skeenden samt skapa en debatt om hur vi på bästa sätt kan genomföra denna reformering.
Det är viktigt att i sammanhanget nämna att även om denna blogg fokuserar på den marina komponenten är inte syftet att försöka polarisera debatten i förmån för någon försvarsgren. Däremot är det viktigt att vi inser varje försvarsgrens särart och hur de därigenom på bästa sätt kan nyttjas.

Med förhoppning om en engagerande och trevlig läsning!Klart Skepp!   --..

7 kommentarer:

 1. En utmärkt programförklaring. Lägger till denna blogg i min Att Följa-lista

  SvaraRadera
 2. Dito. Välkommen!

  / Commander

  SvaraRadera
 3. @Sumatra och Commander

  Jag tackar för förtroendet och hoppas på att kunna svara upp mot era förväntningar.

  GMY

  SvaraRadera
 4. Ber om ursäkt att jag missat din eminenta blogg! Välkommen i bloggosfären! Du har valt ett intressant ämne och i likhet med många sjöofficerare är du duktigt påläst.

  Mitt eget huvudområde, personalförsörjning och "språkgnäll", är nog mindre kul att läsa om...;-)

  Beträffande språkgnäll hittade jag idag en platsannons på myndighetens hemsida. Där står att "Du blir sektionschef under avdelningschefen och har därmed personalansvar för dina 30 medarbetare inom sektionen, som i huvudsak arbetar med förrådshållning av Försvarsmaktens insatsorganisation".

  Trist att insatsorganisationen ska förrådshållas, jag trodde den skulle nyttjas för insatser?

  GMY

  //Sinuhe

  SvaraRadera
 5. @ Sinuhe

  Språkgnäll är alltid trevligt. Och utvecklande.

  SvaraRadera
 6. @Sinhue

  Tack för de vänliga orden.

  Jag har faktiskt på lut att, i sinomtid, gå in på lite personalfrågor - då (och annars också naturligtvis) välkomnar jag dina synpunkter.

  Hear Hear

  SvaraRadera
 7. Nu har även en landkrabba som jag fått upp ögonen för din blogg. Följdaktligen har jag lagt till den i min bloggroll.

  Lycka till.

  SvaraRadera