söndag 27 november 2011

Upptrappning i Syrien - Uppdaterad 111128

Första advent till ära så har jag för en gång skull lagt till bilder. Håll till godo!

Det amerikanska hangarfartyget CVN 77 - USS George H.W. Bush är på plats utanför Syrien. Ombord på USS Bush finns 70 stycken jakt/attack flygplan.

USS George H.W. Bush, CVN 77


Samtidigt har man i sin "Carrier group" tre robotkryssare och fem robotjagare plus, antar jag, sedvanliga två attackubåtar. Jag misstänker att USS Florida eller några av hennes tre systerfartyg med sina Tomahawks och sina Seal-teams befinner sig i området Modifierade Ohio-ubåtar.

USS Florida, SSGN 728 (med Swimmer Delivery Vehicle - SDV akter om tornet)

USS Port Royal (CG-73), Ticonderoga Robotkryssare

Syftet är att etablera ett skyddande paraply över Israel, Turkiet och Jordanien mot den syriska hämnd som uttalades för de sex piloter som dödades i ett bakhåll i torsdags Debka.com. Dessutom har amerikanerna erbjudit sig att stå till tjänst om Arabförbundet beslutar om en no-fly-zone över Syrien.

Ryssarna har samtidigt stationerat tre stridsfartyg mitt emot Tartous. Dessutom är ryssarnas enda hangarfartyg, Admiral Kuznetsov , är på väg till området och beräknas vara där i mitten på nästa vecka.

Admiral Kuznetsov


Den amerikanska ambassaden i Damaskus råder sina medborgare att undvika att vistas i Syrien. Turkiet har också bett sina medborgare att, om möjligt, undvika att vistas i området.

En farlig eskalering i Syrien alltså. Gammelmedia är naturligtvis inte med i matchen.

Se även Debka.comPrison Planet

Uppdaterad 111128


Bloggen Försvar och Säkerhet gör analysen att de rapporterade lägena på amerikanska  respektive ryska hangarfartyg ovan sannolikt inte är korrekt.

Här är en bild från Strafor daterad 111123 som visar på CVN 77 rutt efter samövningar med 5e Flottan. Enligt officiella amerikanska hemsidor är hennes uppgift att stödja 6e flottan (Europa)Admiral Kuznetsov komme sannolikt inte att vara i Medelhavet förrän i mitten på december.


Klart Skepp! - - . .

1 kommentar:

  1. Fattas nu bara att även Shi Lang ur Folkets befrielsearmés flotta seglar in i regionen - så kan spelet börja...

    /Gorsjkov

    SvaraRadera