fredag 25 februari 2011

Rysk tioårsplan omfattar 640 miljarder USD

Defence News rapporterar (länk) att ryssarna i en tioårsplan har allokerat 640 miljarder USD till upprustning. Mer än 70% av pengarna är avsatta till efter 2015. Detta år är också det år då många av dagens igångsatta projekt (de första Mistral-fartygen etc) skall vara klara för leverans. Dessutom avser man låna ut drygt 20 miljarder USD till industrin för att boosta kapaciten.

Frågan är nu - vad är tänkt att hända efter 2015/2020 som medför denna massiva satsning?

Klart Skepp! - - . .

2 kommentarer:

 1. Svar = 2016 angrips jorden av planeten Z-53.
  ;-)

  SvaraRadera
 2. Kan någon av de där glättiga PP-presentationerna om det "nya" gripbara, flexibla och jättestora, svenska försvaret som skall vara klart 2015, läckt ut?
  Kan någon i så fall tagit detta på allvar???

  Mina egna erfarenheter av några av dessa "väckelsemöten" angående det "nya" försvaret ger vid handen att den ryska satsningen verkar lite klent tilltagen.
  Får vi bara till lite detaljer på de där korvetterna är vi minsann med i det globala maktspelet.(eller något liknande...)
  Det var nog en och annan liten pryl som skulle fixas till men i det stora hela var det inga problem.

  @ herr Gyllenhaal
  Enligt vanligtvis välunderrättade källor är vår utrikesminister just nu på en rundresa runt vår planet för att utverka ett globalt pressmeddelande angående Z-53. Utformningen av detta och efterföljande konferens på Bali kommer att förhindra alla försök till angrepp. Det talas till och med om att införa sanktioner.

  För vår försvarsmakts del, talas det om ett nytt anställningsavtal, som gör att alla får förmånen tjänstgöra utomjordiskt.

  Har mejlat herr Putin i ärendet men ej fått svar.
  Suck!

  Teaterdirektören.

  SvaraRadera