måndag 9 januari 2012

Ytterligare en uppspolad sjömina

Mina uppspolad i Sundsvall. Aftonbladet Får se om länken ovan funkar då den är från mobil-siten.
Ny mina uppspolad. Vet inte om det är den gångna veckans stormar som har fått gamla minor att släppa från sina ankare i högre grad an tidigare.

Klart Skepp! - - . .

2 kommentarer:

 1. På lokaltidningens hemsida, www.st.nu finns en mycket fin bild på hur lokalpolisen inte skall agera vid OXA-fynd... Det känns som om bilden med polisen som sopar av snön kan bli episk!

  /G

  SvaraRadera
 2. Tog ett tag innan jag hittade bilden (klicka på bilden där en av poliserna fotograferar - då får ni upp bilden ifråga).

  Jag är ingen minör, men det är väl en kontaktmina med Hertz-horn (nu namedroppar jag) som om de får en stöt Frigör kvicksilver som sluter kretsen.

  Jag tror inte att den typ av snöavborstning medför någon markant högre risk för explosion, men det är olämpligt att visa en bild av detta eftersom civilister kan få för sig att göra annan, mer skadlig åverkan.

  Om man tänker på hur man röjde flytande minor förr så var det iförd skafthatt, daglig dräkt nummer 1 i en eka. Då gällde det nog att hålla tungan rätt i mun. Lägg därtill till lite sjögång. Inga halva grabbar där inte. :-)

  Iofs var sannolikt sprängämnet stabilt. Med gammal OXA vet man ju aldrig.

  SvaraRadera