lördag 1 september 2012

Satsning på värdegrund i kölvattnet av representationsaffärerna

Jaha... Då satsas det på dessa eviga värdegrundsfrågor. 20 miljoner kommer nu att gå ut till någon konsult som bjuder lägsta pris, men som sannolikt dubbelfaktuerar för att få det att gå ihop. Dessutom kommer staten få ännu mindre pang ur sina anställda då de ska sitta och lyssna på självklarheter.
En pyrrhusseger någon? Grattis, ni lyckades just ordna minst 20 miljoner mindre till vård, skola och omsorg. Då räknar jag inte kostnad för upphandling och bortfall av produktiv tid till följd av "utbildningen".

Suck, vad är det för fel med ett rejält jag-budskap i kavajhytten...? Det måste bli ett slut på det här värdegrundstjafset - det leder ingen vart...!.SVD.


KlartSkepp! - - . .

4 kommentarer:

 1. Helt underbart skrivet.
  Är också så genuint trött på detta värdegrund trams.
  Driva projekt i sjävklarheter istället att ta ansvar och utkräva ansvar.

  SvaraRadera
 2. Hej och tack jan-olov.

  OT, men sättet på vilket statsförvaltningen nu sköts skadar oss alla. Vi har för dålig effekt utifrån spenderade medel.
  Jag tror att majoriteten av de statsanställda gör ett hästjobb utifrån givna direktiv. Tyvärr demoraliserar vi nu dessa individer med en massa formella utbildningar i självklarheter.
  Jag var själv mycket irriterad över hur mycket arbetstid som gick åt till denna verksamhet när det fanns verkliga saker som krävde uppmärksamhet istället.

  SvaraRadera
 3. Hear, hear. Fokus flyttas i nyheterna från väsentligheter till trams. Vem f-n bryr sig om några hårt arbetande tjänstemän med uppgifter vida överstigande uppgifterna ger sig själva lite belöning och upmuntran. Med skattebetalande lekmän som leder dem,så kan jag som skattebetalare unna dessa offentliganställda en god middag i kamraters lag. Vi pratar några hundratusen skattebetalarkulor. Samtidigt tillåts hundratals miljoner om och om igen förslösas genom dåligt underbyggda beslut i en anorektisk offentlig förvaltning utan medias granskning. Nä, för media ska nyheten vara lättproducerad, lättsmält och upprörande ur ett personligt, snarare än kollektivt, perspektiv. Avundsjuka funkar bra. Att några hundra miljoner kastas i sjön på grund av dålig kvalitet i offentlig förvaltning är inte upprörande, utan förväntat? Ingen personlig touch på den nyheten. Dagen chefredaktörskår borde skämmas över hur de förlorat sitt kall och sin makt att förläna den svaga en meningsfull röst i det offentliga rummet. Mest trams som sagt, inte nyheter.

  SvaraRadera
 4. Anonym 09:44, jag tror Björn A får leverera några sanningar:

  http://www.youtube.com/embed/rm-JzPO2OZ4

  J.K Nilsson

  SvaraRadera