söndag 30 september 2012

Peter Sandwall ny GD i Försvarsmakten

Försvarsdepartementet.
KlartSkepp! - - . .

5 kommentarer:

 1. "- Jag är glad att regeringen idag har utsett Peter Sandwall till ny generaldirektör i Försvarsmakten. Peter Sandwall kommer genom sin ekonomiska kompetens och erfarenhet att vara en stark resurs i det viktiga arbetet med att säkra långsiktig balans i Försvarsmaktens ekonomi" säger försvarsminister Karin Enström.

  "Ekonomisk kompetens" säger hon.

  "- Jag är stolt över regeringens utnämning och ser fram emot att med ÖB och övriga i försvarsmaktsledningen lotsa Försvarsmakten genom den stora förändringsprocess som vårt försvar är inne i" säger Peter Sandwall.

  "...lotsa Försvarsmakten genom den stora förändringsprocess som vårt försvar är inne i...", säger Peter Sandwall.

  Case closed!

  SvaraRadera
 2. Ganska intressant när försvarsministern tycker att FM huvuduppgift är att ha en ekonomi i balans, trodde i min enfald att vi skulle leverera säkerhet både här och där!
  f.d. F-mek

  SvaraRadera
 3. "- Jag är stolt över regeringens utnämning och ser fram emot att med ÖB och övriga i försvarsmaktsledningen lotsa Försvarsmakten genom den stora förändringsprocess som vårt försvar är inne i", säger Peter Sandwall.

  "Förändringsprocessens" enda syfte är att avveckla det svenska försvaret och införa en liten, liten Amerikavänlig ad hoc-insatsstyrka med Anders Borg som överbefälhavare. För att kunna göra det så måste politikerna (alla utom SD) tvinga alla inom FM-ledningen som fortfarande vill ha kvar ett territoriellt försvar, och det är nog ganska många trots allt, kanske 50 procent, kanske mer, till underkuvning mentalt. Detta innebär i praktiken att de höge antingen måste bort alt upphöra som fria tänkande individer så länge som de inte tänker som politikerna (tänker som alla utom SD). Det är samma sak som att de måste upphöra att existera, för ingenting är så starkt som den fria tanken. Den fria tanken är det sista som lämnar en människa förutom livet självt. Alla som någon gång har försökt att hjärntvätta någon vet detta. Än så länge så har regeringen och riksdagen (förutom SD) bara lyckats tysta dissidenterna inom FM-ledningen så att de håller sina tankar för sig själva, men det är fortfarande en fråga om total tankekontroll som måste införas - ergo de måste upphöra att existera som fria tänkande individer eller lämna sin post. Tyvärr så kontrollerar eller sambestämmer inte FM-ledningen om sin egen budget, som Anders Borg gör med sin. Det kanske är lika bra det, om vi bara inte hade varit slavar under libertarianer och nyliberaler. En del i FM-ledningen har verkligen avskaffat sig själva. Men jag är säker på att i alla fall ÖB vill ha kvar territorialförsvaret och till och med bygga på detta.

  Roger Klang

  SvaraRadera
 4. "Peter Sandwall är departementsråd och kommer närmast från en tjänst som enhetschef på Budgetavdelningen i Finansdepartementet."

  Hur låter det?

  Roger

  SvaraRadera
 5. En utnämning som skickar tydliga signaler, om vem som är den riktiga befälhavaren. Och det är inte Engströms departement. Sverige har en ny överbefälhavare och hans namn är Anders Borg.

  SvaraRadera