torsdag 20 oktober 2011

Stora tyska försvarsneddragningar

Defense News meddelar om stora tyska försvarsneddragningar under kommande år. De verkar dra ned på arme- och flygresurser.
"Ze navy" verkar klara sig lite bättre såvida några av de NH90-helikoptrar som avbeställs (runt 40 stycken) inte är i sjöoperativ variant.

Dessutom frigör man medel för att kunna hantera kostnaderna för yrkesförsvaret då löner och förmåner inte varit tillräckliga. Minskning av militär personal med 35 000 personer och drygt 10 000 civila planeras. Dessutom pensioneras personal över 50 år. Extra medel till personalförmåner skjuts till med succesivt 2, 2.5 och 3 miljarder de kommande åren. Yrkesförsvar är inte billigt...

Klart Skepp! - - . .

2 kommentarer:

 1. Yrkesförsvar är inte billigt...

  När man tänker på hur Sten Tolgfors går på, på sin blogg om att M och Alliansen satsar på försvaret eftersom de till skillnad från de rödgröna inte vill dra ned på försvaret. Men samtidigt har Tolgfors varit pådrivande för yrkesförsvaret! Detta Alliansbeslut har i själva verket visat sig vara en gigantisk budgetnedskärning, hur nödvändig reformen än kan tyckas vara. Det enda det finns gott om i försvaret och bland försvarsvänner är vrede.

  Roger Klang

  SvaraRadera
 2. Pss en hemlis..."Kejsaren har inga kläder".

  Tolgfors kör sin "goddag yxskaft"-vals om utökade resurser. Går svenska folket på detta?

  Detta kommer att svida för os - det är ett som är säkert.

  SvaraRadera