lördag 9 februari 2013

Lite mer om Japan-Kina Uppdaterad

Fick läsa om detta på Gyllenhaals blogg se direktlän till Business Insider.
Som jag nämnde i ett annat inlägg så är denna handling mycket allvarlig och det japanska fartyget gick omedelbart upp i klart skepp. Kineserna dementerar, men det är enkelt för japanerna att bevisa om de ställer sitt signalspaningsunderlag från fartyget till förfogande. Utan signalspaning eller radarvarnare märker man nämligen inget på det belysta fartyget, Att "låsa på" med eldledningsradar är enligt FN en "act of force".
Vidare så är det japanska fartyget utrustat med system som skulle automatiskt hade genererat en adekvat motåtgärd mot radarbelysningen om inte den japanska fartygschefen vist nog hade beslutat att inte ställa systemen i automatförsvar. Kanske försökte man från kinesisk sida trigga igång denna motåtgärd. Business Insider.
Situationen är mycket farlig och behöver desarmeras.
Uppdatering
Japan funderar på att avslöja kinesiska radarparametrar från incidenten den 30 januari. En övervägning om vilka data som kan släppas utan att avslöja för mycket om förmågan hos sina egna signalspaningssystem behöver göras. BBC om radar-incidenten BBC - en genomlysning från flera håll BBC - en annan genomlysning


KlartSkepp! - - . .

1 kommentar:

  1. Man måste fråga sig vem som tjänar på situationen, och jag kan bara komma fram till ett svar - USA. Därmed inte sagt att USA ligger bakom, men de kan göra det.

    Little North Korea :))

    SvaraRadera