lördag 2 mars 2013

Global påverkan när den ekonomiska krisen slår till

Hangarfartyg är det ultimata maktprojektionsverktyget. Det är inte för inte som den amerikanska presidenten frågar sin stab "Where are the carriers?" när en internationell incident inträffar. Vanligtvis utan att någon typ av vapen avfyras skickas en mycket tydlig signal till mottagaren... Vi är här - avbryt verksamheten.

Nu får dock läget i världsekonomin sin påverkan även på dessa plattformar. Vad som är allvarligt är att det riskerar att i förlängningen påverka den globala stabilitetenThin Pinstriped LineKlartSkepp! - - . .

2 kommentarer:

 1. Borde de inte snart vandra samma väg som slagskeppen? Att bli föråldrade på grund av vapenutveckling, höga byggkostnader och skenande kostnader för skyddet av dem.

  Med en krympande ekonomi och sinande olja tror jag att framtidens "hangarfartyg" blir enstaka helikoptrar och flygplan baserade på stora kärnkraftsdrivna fraktfartyg som del av skyddet av handelsvägarna.

  Enda sättet att upprätthålla global stabilitet tror jag är breda samarbeten mellan industriländer där demokratierna ser till att sköta sina egna nationer så de förblir trevliga, produktiva och ledande. Investerar vi i framtiden blir den ok.

  SvaraRadera
 2. Magnus

  Detta är självklart önskvärt. Transitionen till stabilitet enbart via handel vore bra, men på vägen kommer vissa sättningar att ske. Hur grava dessa blir återstår att se.

  SvaraRadera