tisdag 21 juni 2011

Amerikanerna förhandlar med Talibanerna

Det som alla med en halv hjärna fattat tidigare är att amerikanerna, efter att ha genomfört sitt "Hunt-Kill"-uppdrag mot Usama bin Ladin, besannas nu. Amerikanerna förhandlar nu med Talibanerna vilket bekräftas av Gates Defence Talk.
Vad hände med "Förhandla aldrig med terrorister?".
Det börjar bli bråttom att politiskt förbereda ett hemtagande av svenska trupper. En pudel krävs där det förklaras för svenska folket att insatsen hade till huvudsyfte att visa solidaritet med amerikanerna - och inte något annat noblare syfte än så...tyvärr..
Sverige och europa har inte en chans att, utan USA, vidmakthålla en egen operation.

Klart Skepp! - - . .

1 kommentar:

  1. En pudel. Problemet är att det inte ens är halvsant det du säger. Som jag kommer ihåg det så efter förfrågningar och kanske påtryckningar från USA på Göran Persson så gick han med på att skicka en mindre grupp personal till Afgh., kanske 20 pers. Denna utvecklades senare till den stridande grupp den är idag efter helt svenska initiativ. Idag ligger diskussionen inte alls på att hjälpa USA i USA:s krig och har inte gjort på länge, den ligger på att hjälpa afghanerna. Jag förutsätter att folk säger vad de tänker, men jag kan ha fel. Det finns ju någonting som heter "PK" och som går ut på att man inte säger vad man verkligen anser för att gynna sin egen karriär eller undvika obehag. Jag kan tänka mig att ett uttåg ur ett Afgh. där USA redan lämnat och talibanerna förflyttat sig norrut kommer att bli som de tyska divisionernas intåg i Frankrike när Normandie invaderades av de allierade. Besvärligt på grund av kämpande exalterade partisaner som tycktes ha svällt i antal, men långt ifrån omöjligt. Det tog sin tid förstås och det var säkert fysiskt påfrestande under den relativt långa tid det tog.

    Roger Klang

    SvaraRadera