torsdag 17 januari 2013

Ska vi vara oroliga över den ryska marina upprustningen?

Russian Military Reform publicerar en artikel i ärendet.
KlartSkepp! - - . .

2 kommentarer:

 1. Landstigningskapaciteten oroar mig, ytfartygen kan komma att behövas för att skydda civil fartygstrafik givet kollapser i världsekonomin, strategiska kärnvapenbestyckade ubåtar utöver minimum för en avskräckningsförmåga är rent slöseri. (Och minimum för fungerande avskräckningsförmåga borde förhandlas ner för att minska det globala slöseriet och skadan om det går åt helvete och förmågan används. )

  Sedan oroar jag mig för att Ryssland skadar sin ekonomi och politik genom att rusta för mycket och att det i värsta fall tvingar fram en användning av investeringen.

  SvaraRadera
 2. Magnus, jag delar din och andras oro över att förmågeuppbyggnaden innebär flera olika typer av risker som i slutänden innebär att materielen kan användas skarpt. Det är just denna risk som vår nation inte förmår ta in och hantera.

  På SVT i morse utfrågades en panel med bland annat Birger Schlaug om frågor rörande det Svenska försvaret. Där framkom från en i panelen en skrämmande okunskap om händelser i relativ närtid.

  Tesen som denna individ drev var att krig idag inte börjar då pansar börjar rulla över gränsen. SVT moderator ska ha en eloge för att då snabbt replikera att det var jngefär så kriget i Georgien började. Det blev då ett abrupt slut från nämnde debattör.

  SvaraRadera