lördag 26 januari 2013

Flera tunga försvarspolitiker sluter upp bakom ÖB

Flera tunga försvarspolitiker sluter nu upp bakom ÖB enligt SVD. Nu diskuteras t.o.m. anslagsökningar. S och M åsikt saknas i artikeln.




KlartSkepp! - - . .

3 kommentarer:

 1. Klart Skepp.

  Din blogg har alltså endast ett värde för redundansen i försvarsdebatten. Utan närmare undersökning kan jag på rak ärm inte minnas senaste gången du publicerade ett egenkomponerat inlägg.

  Du bör kanske fundera på huruvida vidarebefodring av andras artiklar och nyheter är rätt kommunikationsväg.

  Jag är nog inte ensam om att känna besvikelse över hur din blogg har av/utvecklats. Besvikelsen grundas i det faktum i förställningen av att du fortfarande har en ansenlig mängd läsare och därmed skulle kunna påverka debatten i någon riktning. Detta tror jag inte att du primärt kan göra genom länkning till valfri artikel från Janes/DN/#föpol/SAAB/oplatsen.

  Återta din egna röst, tack!

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Hej Herr Flax

  Ledsen för sen publicering av din kommentar. Tack för att du bemödade dig med att skriva.

  Jag sitter, och många med mig, i en allt mer accelererande tillvaro med barn, jobb, träningar osv. Detta har lett till att den mängd grundarbete som krävs för att nå en tillräcklig kvalité på arbetet som ändock krävs för att nå en vettig artikel är omöjlig att uppnå.

  Av denna anledning har jag valt att ur det stora nyhetsflödet selektera ut nyheter som på något sätt kan vara av intresse för vårt nationella vidkommande - direkt eller indirekt. Således för rapporteringen något av karaktären av gamla tiders "sax" som man fick ut på övningar, alltså en sammanfattad och relevant nyhetsbevakning. I allmänhet försöker jag dock att kommentera dessa något för att så att säga koppla ihop punkterna med varandra. Det inses naturligtvis att det underlättar om läsaren är någorlunda insatt i säkerhets-, försvars- och industripolitik för att kunna dra dessa slutsatser.

  När jag återkom efter en längre tids uppehåll kommenterade jag dock särskilt att inrikesdebattens stafettpinnen nu bäst innehas av Wiseeman, Skipper m.fl. och att denna blogg främst säker belysa de yttre faktorer som påverkar svensk säkerhets-, försvars- och industripolitik.

  Ovanstående är inget jag är stolt över eller nöjd med och jag försöker ständigt att spänna bågen med varierande framgång. Min förhoppning är dock att få tid att fokusera på bloggen och för att göra ett avtryck i försvarsdebatten.

  Jag tackar dig och övriga läsare för ert tålamod. Tack som sagt för att du lade ned tid på att skriva och komma med synpunkter - det uppskattas!

  GMY


  Klart Skepp --..

  SvaraRadera