lördag 11 februari 2012

Observationsplatsen om en Rysk dykbåt

Observationsplatsen rapporterar om att ryssarna har tagit fram en egen motsvarighet till dykgruppbåt liknande den svenska "The Seal". Det är illavarslande om man nu sätter ihop hela system av system. Det handlar om nya versioner av Piranha (ryskt namn Losos, Projekt 865 - den miniubåt som sannolikt var här på 80- och 90-talet.Wikipedia)Nya dykfarkoster till marina Spetsnatz-förband (Proton-S) se OplatsenNu kommer alltså Triton-NN (bild från Oplatsen).Dessutom modifieras ubåten Belgorod för att kunna genomföra specialoperationer. Tidigare artikel


Projekt 949A

Den nya typen av dykbåt har vissa likheter i nosen med gamla Triton-2, Projekt 908. Kan man gissa på en sonar och en pingindikator?
Man har man på dykbåten försökt sig på en stealtutformning. Det blir avsevärt mycket svårare att på radar fånga en låg signaturanpassad farkost. Nu är ju inte signaturanpassningen på något sätt extrem. T.ex. Har man en rund mast där sannolikt GPS/Glonass, radarvarnare finns placerade. Det ser inte riktigt ut som en snorkel, men jag kan ha fel.

Dessutom får jag en känsla att den kan docka under någon annan farkost om man tittar på de vita kuddar som finns på ovansidan av farkosten, men det kan ju såklart finnas andra förklaringar.KlartSkepp! - - . .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar